Zamagurie

Zamagurie

Zamagurie sa nachádza v severnej časti Spiša severovýchodne od Vysokých Tatier. Pieninský národný park, ktorého je súčasťou, vyniká neobyčajnými prírodnými krásami, bralnatými hrebeňmi, bohatou faunou a flórou. V tomto malebnom regióne nájdeme zachovanú ľudovú architektúru, historické i kultúrne pamiatky, liečivé pramene a kúpele, jedinečné a vzácne druhy fauny a flóry, mnoho možností turistiky, cykloturistiky a aktívneho trávenia voľného času.

 
Oblasť má ideálne podmienky na rozvoj cestovného ruchu a agroturistiky, ponúka dostatok služieb a možností ubytovania v súkromí alebo v rodinných penziónoch. Zaujme tiež typický folklór a tradičné goralské jedlá. Najväčšou atrakciou je splav na tradičných Goralských drevených pltiach, organizovaný v dĺžke 11 kilometrov po rieke Dunajec, pretekajúcou hlbokým kaňonom Pienin s výhľadom na nádherné belostné vápencové bralá, pozoruhodné skalné útesy a tiesňavy. Okrem splavu na tradičných pltiach môžete splaviť Dunajec aj na vlastných alebo požičaných lodiach. Na brehu rieky Dunajec sa nachádza starobylá obec Červený Kláštor. V časti obce Červený Kláštor – sa nachádza tiež liečivý minerálny prameň a kúpele. Za návštevu stojí i prírodná rezervácia modrozeleného Jezerského jazera. Pieninský národný park ponúka veľa možností pešej turistiky. Všetky chodníky sú na Slovenskej strane dobre značené a s kvalitnou mapou si určite vyberiete tú pravú túru pre Vás. V Zamagurí si užijete aj cykloturistiku - prechádza ním Spišská cyklomagistrála a veľa ďalších značkovaných cyklotrás. Na svoje si tu prídu aj milovníci poľovníctva a rybolovu, v zime sú tu dobré podmienky na lyžovanie i bežkovanie. 
Určite Vám odporúčame aj návštevu Poľskej strany.  Pieninský Región Vám ponúka mnoho miest, kde môžete zájsť a stráviť prekrásne dni...

VYHĽADAŤ UBYTOVANIE